Druilerig en kil paasweekend verwacht

Print
Druilerig en kil paasweekend verwacht

Wie paaseieren wil zoeken, doet er goed aan zich warm aan te kleden. Afbeelding: AD/Shutterstock

Het wordt een koud en nat paasweekend. Volgens Weerplaza komen de temperaturen zondag en maandag niet boven de 7 graden. Wie buiten eieren wil gaan zoeken, doet er goed aan zich warm aan te kleden.

"Het wordt geen weer om buiten te gaan paasbrunchen", aldus Raymond Klaassen van Weerplaza. "Het wordt koud en vaak ook nat. Met temperaturen van 6 tot 7 graden is het te koud voor deze tijd van het jaar. Normaal gesproken is het namelijk zo'n 11 à 12 graden." 

The Passion
Paasspektakel The Passion houdt het donderdagavond nog wel droog. Pas rond 22.00 uur trekt er vanuit het zuidwesten een regengebied ons land binnen. Ook de komende dagen wordt het bewolkt en druilerig. Zaterdag overdag is het nog grotendeels droog, waarna het op Eerste Paasdag wat regenachtiger wordt. In de nacht van zondag op maandag is er nachtvorst, waarbij in het noorden zelfs een vlokje natte sneeuw kan vallen.

Dip
De dip valt precies samen met de paasperiode. Vanaf dinsdag zijn er opklaringen en stijgt de temperatuur weer naar dubbele waarden boven de 10 graden. Na woensdag wordt het ook een stuk droger. De verwachting is dat de temperatuur daarna verder zal gaan stijgen.

Bekijk hier het actuele weerbericht