Weert ziet af van landelijke intocht Sinterklaas

Print
Weert ziet af van landelijke intocht Sinterklaas

Afbeelding: ANP

De landelijk intocht van Sinterklaas zal dit jaar niet plaatsvinden in Weert.

Wethouder Geert Gabriëls zei vorige week tijdens de uitzending van  RTL Late Night van Umberto Tan dat Weert overweegt de landelijke intocht van de Sint te organiseren. Dit naar aanleiding van een verzoek van de Nederlandse publieke omroep NTR aan het Nederlands Genootschap van Burgemeesters.

Gabriëls was te gast bij het programma vanwege de grote verkiezingswinst van zijn partij Weert Lokaal.

Handen vol
Het college van burgemeester en wethouders van Weert heeft het verzoek van de NTR deze week besproken, maar uiteindelijk afgezien van de organisatie van de landelijke sinterklaasintocht.

"We hebben in de goede zin van het woord onze handen vol aan prachtige evenementen zoals de Boels Ladies Tour, de kermis en het EK Triatlon 2019", aldus een woordvoerster van de gemeente. "Bovendien loopt het Van Horne Jaar 2018 nog. En hebben we het over Sinterklaas, vergeet dan niet dat we ook nog onze eigen sinterklaasintocht en het Sinterklaashuis hebben, waar talloze vrijwilligers jaarlijks hun schouders onder zetten. Dit zijn de evenementen waar we voor gaan. En laten we realistisch zijn, méér gaat ook echt niet."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →