Fortuna weer wat ruimer in het jasje

Print
Fortuna weer wat ruimer in het jasje

Afbeelding: Ermindo Armino

Fortuna Sittard heeft vrijdagavond tegen Almere City de beschikking over aanzienlijk meer spelers dan vorige week tegen SC Cambuur, toen slechts drie veldspelers op de bank zaten.

Twee van de drie uitgevlogen jeugdinternationals zijn inmiddels teruggekeerd in Sittard. Perr Schuurs en André Vidigal stonden donderdag alweer op het trainingsveld. Lazar Kojic is nog onderweg vanuit Servië.

Schorsing
Middenvelder Todd Cantwell herstelt bij Norwich City nog altijd van zijn bovenbeenblessure. De club waarvan Fortuna de Brit leent, neemt geen enkel risico met het talent. Djibril Dianessy keert terug van een schorsing.

Lastig
In de eerste divisie wordt rond Pasen een dubbel programma afgewerkt. Fortuna speelt vrijdag bij en tegen Almere City (20.00 uur) en maandag (14.30 uur) thuis tegen Helmond Sport. Schuurs hoopt vanzelfsprekend op een 'zespuntenweekend', maar realiseert zich ook dat dit soort wedstrijden tegen clubs in de marge vaak de lastigste zijn. "Het spel van Almere, het kunstgras en de omstandigheden maken het niet eenvoudig", weet hij. "Maar we zijn het aan onze stand verplicht deze duels te winnen."