Roda-investeerder Korotaev wint belangrijke slag

Print
Roda-investeerder Korotaev wint belangrijke slag

Roda-investeerder Aleksei Korotaev. Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Roda-investeerder Aleksei Korotaev heeft een belangrijke slag gewonnen in zijn slepende conflict met Helin International, een investeringsmaatschappij uit de Emiraten.

De rechter in Dubai oordeelde donderdag dat Helin de handtekening van de Russische zakenman vervalst heeft. Twee medewerkers van Helin zijn tot een jaar cel veroordeeld. Een bron van De Limburger in Dubai die alle rechtszaken van Korotaev heeft gevolgd, bevestigt het nieuws. Ook Roda JC maakt op de website melding van de uitspraak.

Ongedekte cheque
Helin beschuldigde in februari vorig jaar Korotaev ervan dat hij een ongedekte cheque van 17,7 miljoen euro had getekend. De 31-jarige investeerder had enkele dagen eerder zijn ambitieuze plannen met Roda ontvouwd.

Korotaev werd tot drie jaar cel veroordeeld, maar probeerde op alle mogelijke manieren zijn naam te zuiveren. Begin dit jaar werd zijn celstraf omgezet in een boete van 3500 euro. En nu oordeelt de rechter dat Helin de handtekening van Korotaev in de kwestie rond de miljoenencheque vervalst heeft.

Andere zaak
Korotaev is nog niet klaar met zijn juridische traject. Hij hoopt in een andere zaak de boete van 3500 euro van tafel te krijgen, zodat hij geen strafblad heeft. Die zitting dient volgende week. Als hij slaagt, mag hij Dubai verlaten en heeft hij de handen vrij. Korotaev heeft altijd gezegd dat hij vasthoudt aan zijn plan om te investeren in Roda.