Geboeide verdachte meldt zich na ontsnapping bij politie

Print
Geboeide verdachte meldt zich na ontsnapping bij politie

Afbeelding: Shutterstock

De 18-jarige verdachte, die woensdag vlak over de grens geboeid uit een Belgische politieauto wist te ontsnappen, heeft zich op het politiebureau gemeld.

Hij was nog steeds geboeid en is meteen gearresteerd. 

Agenten kwamen hem op het spoor bij de controle van een aantal hangjongeren die zich ophielden aan de Tramsteeg in de Belgische grensplaats Maaseik. Tijdens de omsingeling maakte een jongeman van de commotie gebruik om zijn kompaan te bevrijden. Deze sprintte meteen weg.

Nog steeds geboeid
Ondanks een uitgebreide zoekactie wist de politie hem niet te vinden. Later op de avond meldde de voortvluchtige, die nog steeds geboeid was, zich zelf op het politiebureau. 

Woensdagmiddag is in Roosteren enige tijd gezocht naar de verdachte, nadat deze met zijn handboeien om aan de politie wist te ontsnappen. Vermoed werd dat hij te voet de grens was overgestoken. Daarom werd ook de Nederlandse politie ingeschakeld. Die verspreidde een burgernetbericht waarin gevraagd werd om naar de man uit te kijken. De actie werd al snel weer afgeblazen.

Onduidelijk
Waarvoor de man door de Belgische politie is opgepakt is niet duidelijk. De politie wil niets kwijt over de zaak.

 

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →