Kiek van Toen: Installatie

Print
Kiek van Toen: Installatie

Afbeelding: Archief De Limburger

De installatie van de nieuwe pastoor verloopt geheel anders dan verwacht. Hij arriveert in priesterkleding die doet denken aan de legendarische Don Camillo. In plaats van een stichtelijke mis, voert hij een klucht op die de parochianen doet schaterlachen. De kerkmeester loopt kwaad de kerk uit.

In welke plaats vond deze installatie plaats, en wie herkent de nieuwe pastoor en de hem omringende mensen op deze foto uit mei 1975?

Reacties kunt u sturen naar peter.devreede@delimburger.nl

Reacties:

Hoi Peter, 
Ik ben jaren bij Don Camillo misdienaar geweest.  
Zie me zelf ook op deze foto gelijk achter hem.
Gr. Harrie Smeets 
Meers

Installatie. Pastoor. Schins. In het dorp Meers
Personen onbekend. 
Gr Piet Muris

Beste Peter,
Op de foto staat mijn heeroom J. Schyns en zowel mijn zus Dorothé als ikzelf staan links van hem. Wij waren helemaal uit Brabant gekomen om  de installatie in Meers mee te maken. Mijn neef Roger attendeerde ons op de foto in de krant!
Vriendelijke groet, 
Marcelle Booy Liewes 

Beste heer Peter de Vreede,
Naar ik mij meen te herinneren, betreft het hier de installatie van de weleerwaarde heer Jozef Schyns , als pastoor in het hoogstgelegen kerkdorp van Nederland, namelijk  Ubachsberg.
Nog veel succes toegewenst met de " Kiek van Toen"  
Vriendelijke groet,
Lucas T. Vrouenraets
Bertrange
Grand Duche de Luxembourg

Hallo Peter,
Op de foto in de krant d.d.31 maart herken ik alleen Pastoor Schyns. Pastoor Schyns heeft ons kerkelijk huwelijk gesloten in 1980, waaraan we vele warme herinneringen bewaren. We hebben 't er nog steeds over. Hij was tijdens de mis zeer liefdevol en zeer humoristisch. Toon Hermans kon hier niet aan tippen. Alle aanwezigen in de kerk zaten met een glimlach, en hebben het achteraf jammer gevonden dat er geen geluidsopnames gemaakt zijn. CHAPEAUX
Groet,
Marjo en Math Coumans-Maesen
Stein

Reaktie op foto: Ik denk dat het pastoor van de Eng uit Spaubeek is en later nog in Geleen gewerkt heeft.
Walter Lennertz
Geleen

Volgens mij is dit een foto gedateerd uit 1975 installatie nieuwe pastoor, de nu huidige pastoor van Christus-Hemelvaart-Joseph te Hemelsley 240, pastoor Piet Verhagen,
Met vriendelijke groet,
Ger Erkens uit Sittard (en abonnee al vanaf 1983 van jullie krant)

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen