Kabinet trekt 48 miljoen uit voor groener transport

Print
Kabinet trekt 48 miljoen uit voor groener transport

Afbeelding: iStock

Om de transportsector groener te maken trekt het kabinet de portemonnee. Het gaat om 48 miljoen euro, maakte staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur bekend.

Bijna de helft gaat naar de het logistieke bedrijfsleven. "Ik ga ervan uit dat de sector dit extra budget gebruikt om Nederland als distributieland snel emissiearm en waar mogelijk emissieloos te maken", zeg de staatssecretaris.

Waterstof
Een deel van het resterende bedrag van 25 miljoen euro is bestemd voor de bouw van zeven waterstoftankstations. Verder worden hiermee onder meer bedrijven gecompenseerd om elektronische bestelwagens te kopen. Daardoor kunnen stedelijke centra schoner worden bevoorraad.

In oktober maakte het ministerie al 30 miljoen euro extra vrij voor verduurzaming van deze bedrijfstak.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen