Rockwool: extra banen voor nieuwe ploegendienst

Print
Rockwool: extra banen voor nieuwe ploegendienst

Afbeelding: Google Maps

Rockwool in Roermond trekt veertig tot vijftig nieuwe mensen aan om zo in de fabriek weer in vijf ploegen te kunnen gaan draaien.

De fabrikant van steenwolproducten komt hiermee weer op ongeveer dezelfde bezetting als voor het begin van de economische crisis, in 2008.

Dat maakt financieel directeur Dick Snellenberg van Rockwool Benelux Holding bekend: "We gaan alle productielijnen opschalen naar een vijfploegendienst. Daarmee kunnen we in principe 365 dagen per jaar productie draaien.” Rockwool is een van de grootste werkgevers in Midden-Limburg.

Vaste bezetting
De veertig tot vijftig nieuwe banen betreffen de vaste bezetting in de fabriek. Het aantal werknemers van de Roermondse holding klimt hiermee naar circa 1300, inclusief ongeveer 150 arbeidskrachten van een fabriek in België.

Volle kracht
De Roermondse fabriek kan weer op volle kracht draaien door de fors gestegen vraag naar de steenwolproducten van Rockwool. De boomende bouwsector staat te springen om de isolatiematerialen van steenwol die de fabriek levert. Ook de groeiende glastuinbouw heeft een toenemende behoefte aan steenwol. Het materiaal dient als kunstmatige bodem (substraat) voor de teelt. Daarnaast stijgt de vraag naar speciale vezels.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →