Impuls voor Sittardse binnenstad: grote nieuwe winkel opent deuren

Print
Impuls voor Sittardse binnenstad: grote nieuwe winkel opent deuren

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Geleen - Het winkelaanbod in de binnenstad van Sittard krijgt een forse impuls.

De Belgische winkelketen Casa (onder meer woninginterieur, tuindecoratie en cadeauartikelen) opent dit voorjaar een grote zaak in het hart van het centrum.

Leegstaande winkelpanden
Demissionair wethouder Noël Lebens (CDA, stadsontwikkeling) bevestigt de komst van de Belgische multinational, die momenteel in acht Europese landen en Marokko meer dan 500 vestigingen heeft. Op de hoek van de Walstraat en Misboekstraat, recht tegenover winkelcentrum ABC, krijgt het interieurwarenhuis onderdak in vijf leegstaande winkelpanden die onderling worden geschakeld. Volgens een gemeentewoordvoerder beschikt de zaak op die manier over een vloeroppervlak van meer dan 700 vierkante meter.

Xenos
Eerder deze maand werd bekend dat Casa circa 110 winkels van de Nederlandse winkelketen en branchegenoot Xenos overneemt van Blokker Holding. De overname leidt ertoe dat het Sittardse Xenos-filiaal aan het Tempelplein binnenkort de deuren sluit. Woordvoerster Imke van Schaaijk van de directie van Blokker Holding in Amsterdam wil daarover nog geen mededelingen doen. Wel bevestigt ze dat Xenos Sittard wordt ‘omgebouwd’ tot ­Casa-warenhuis. "Over timing en andere details is nog niets bekend." Evenmin is al duidelijk of de nieuwe winkel extra banen oplevert.

Volgens goed ingevoerde bronnen blijft Xenos aan het Tempelplein nog ongeveer een maand operationeel. De nieuwe zaak in de binnenstad zou dan op of rond 1 mei de deuren openen. Winkelmedewerkers van Xenos wilden niet inhoudelijk reageren op de ontwikkelingen. Zoals eerder deze week werd gemeld, ondergaat winkelcentrum Den Tempel rond het gelijknamige plein momenteel een forse renovatie- en opknapbeurt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →