Motie van walging in raad Vaals na ‘laster’ in weekblad

Print
Motie van walging in raad Vaals na ‘laster’ in weekblad

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Vaals - De gemeenteraad van Vaals heeft donderdag een 'motie van walging' aangenomen over het gedrag van de nieuwe partij Het Alternatief tijdens de verkiezingscampagne.

Raadslid Jean-Paul Kompier diende de motie direct na de beëdiging van de nieuwe gemeenteraad in. Ze werd met negen stemmen voor en drie onthoudingen aangenomen. Raadslid Juliëtte Verbeek verliet de raadszaal tijdens de stemming. Ze verklaarde niets van de motie afgeweten te hebben.

Waakblad
Scheidend en waarschijnlijk ook weer toekomstig wethouder Kompier was zelf vaak het doelwit in de campagne van Het Alternatief. Dat hekelt in een pamflet ('het Vaalser Waakblad') het plan (van Kompier) om het gemeentehuis van de hand te doen en er een publiekstrekker te vestigen, onder de kop ‘Handen af van ons gemeentehuis.’

Laster
In de motie beschuldigt de raadsmeerderheid Het Alternatief van laster, verachtelijke beschuldigingen, ‘waarvan het wist dat deze onwaar waren, met als enige doel de reputaties van politieke opponenten te ruïneren.’ De motie spreekt van 'inbreuken op andermans rechten.’

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →