Ruzie in partij Hart-Leers na fout bij stembureau

Print
Ruzie in partij Hart-Leers na fout bij stembureau

Afbeelding: De Limburger

De fout bij het stembureau in de Heerlense wijk Zeswegen heeft geleid tot ruzie bij partij Hart-Leers. Dat een teller na sluiting een hartaanval kreeg zou overigens niet van invloed zijn geweest op de uitslag

Nico Rörik, de kandidaat van Hart-Leers die door een verkeerd beoordeelde Belgische ID-kaart één stem tekortkwam voor een zetel in de raad, hoorde pas later van het drama rond de teller.

Nadat het slachtoffer door een ambulance was opgehaald, nam het stembureau contact op met het gemeentehuis. Daarbij is de inzet van extra of vervangende tellers besproken. Het tellen is voortgezet. De teller heeft het niet gehaald, kreeg Rörik later te horen.

Veenbrand
In partij Hart-Leers heeft het incident inmiddels geleid tot een veenbrand. Nico Rörik had na Roel Leers en Inez Meertens de meeste voorkeurstemmen: 214. Dat was één stem te weinig om de kiesdrempel te halen. In Zeswegen, waar sigarenboer Rörik fanatiek campagne voerde, gaan stemmen op om Harry de Kleijn (104 stemmen) te bewegen zijn zetel af te staan. Maar De Kleijn zegt daar niet over te piekeren.

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen