Ruzie in partij Hart-Leers na fout bij stembureau

Print
Ruzie in partij Hart-Leers na fout bij stembureau

Afbeelding: De Limburger

De fout bij het stembureau in de Heerlense wijk Zeswegen heeft geleid tot ruzie bij partij Hart-Leers. Dat een teller na sluiting een hartaanval kreeg zou overigens niet van invloed zijn geweest op de uitslag

Nico Rörik, de kandidaat van Hart-Leers die door een verkeerd beoordeelde Belgische ID-kaart één stem tekortkwam voor een zetel in de raad, hoorde pas later van het drama rond de teller.

Nadat het slachtoffer door een ambulance was opgehaald, nam het stembureau contact op met het gemeentehuis. Daarbij is de inzet van extra of vervangende tellers besproken. Het tellen is voortgezet. De teller heeft het niet gehaald, kreeg Rörik later te horen.

Veenbrand
In partij Hart-Leers heeft het incident inmiddels geleid tot een veenbrand. Nico Rörik had na Roel Leers en Inez Meertens de meeste voorkeurstemmen: 214. Dat was één stem te weinig om de kiesdrempel te halen. In Zeswegen, waar sigarenboer Rörik fanatiek campagne voerde, gaan stemmen op om Harry de Kleijn (104 stemmen) te bewegen zijn zetel af te staan. Maar De Kleijn zegt daar niet over te piekeren.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →