BAL profiteert niet van malaise bij Apollo

Print
BAL profiteert niet van malaise bij Apollo

Afbeelding: iStock

De mannen van de Basketball Academie Limburg konden donderdagavond niet op herhaling in de Mokumse Apollohal. De mannen van Radenko Varagic verloren met 86-69 van thuisploeg Apollo.

In de eerdere editie in de klassieke basketbaltempel wonnen de Weertenaren vlak voor de kerst nog na een heroïsch gevecht met drie verlengingen met 109-114.

Sinds die gedenkwaardige 23e december werd er echter niet meer gewonnen en moest het hard werkende BAL de veertiende nederlaag op rij incasseren.0

Snel averij
Donderdagavond liepen de Limburgers al snel averij op en moesten ze - als zo vaak dit seizoen - vanaf het begin van de wedstrijd in de achtervolging. Bij 21-9 leek BAL op een afstraffing af te stevenen, maar bij het sluiten van het kwart bleef de schade beperkt (23-21). Na de rust (41-31) liepen de Amsterdammers uit naar de grootste marge van de wedstrijd (71-49) en leek de strijd beslist.

Weggezakt
Apollo – dat door deze zege weer op een play-off-plek staat – zakte in het slotkwart echter volledig weg en scoorde maar 3 punten in 7 minuten tijd. BAL was echter niet bij machte te profiteren van de malaise bij de thuisploeg en verzuimde Apollo pijn te doen.

Varagic’ equipe heeft weinig tijd om te herstellen want zaterdagavond staat alweer het volgende duel op het affiche. In de eigen sporthal Boshoven ontvangt de Academie het Rotterdamse Forward Lease. Aanvang 19:30 uur.