Oldtimers in vlammen op bij brand in Kerkrade

Print

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Kerkrade - Bij een zeer grote brand in Kerkrade is vrijdagochtend vroeg een loods verloren gegaan. De loods staat tegen een tegelhandel aan, waarvan de brandweer volgens een woordvoerder de showroom heeft weten te behouden.

In de loods stond een aantal oldtimers.

Ook een kantorenunit ging verloren. Door een explosie werd tijdens het blussen de achtergevel van de tegelhandel weggeblazen. De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle en is bezig met nablussen. 


Werknemers staan verbouwereerd achter een lint toe te kijken.

Geen gewonden
Het vuur brak rond half zes door nog onbekende oorzaak uit in de loods aan de Wiebachstraat, vlakbij het Parkstad Limburg Stadion. Niemand is gewond geraakt.

Stank
De brandweer adviseert mensen uit de rook te blijven en waarschuwt dat er stankoverlast kan zijn. Het pand waarin de brand woedde, staat in een industriegebied. Bedrijven in de omgeving worden opgeroepen ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te zetten.


(foto Dolf Conraads)

Er zijn twee meetploegen op pad geweest om te kijken of de rookontwikkeling schadelijk was voor het ziekenhuis in Heerlen of het verkeer in de omgeving, dat was niet zo

 

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →