Eerste Groene Loper Run: 5 en 10 kilometer

Print
 Eerste Groene Loper Run: 5 en 10 kilometer

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

De eerste editie van de Groene Loper Run vindt Paaszondag plaats. Er zijn twee afstanden: 5 en 10 kilometer.

De start en finish zijn nabij de Lourdeskerk in Maastricht. Het parcours van zowel de 5 als de 10 kilometer (Enexis run) gaat voor het grootste gedeelte over de Groene Loper, het gebied rondom en bovenop de nieuwe A2-tunnel in Maastricht dat donderdag door Koning Willem-Alexander werd geopend. De hardlopers rennen tussen het Europaplein en het MVV-stadion (de Geusselt). 

De daginschrijvingen vinden plaats bij Talentino De Greune Luiper. Openingstijden daginschrijvingen: 5 km: tussen 11.00 uur en 12.30 uur; 10 km: tussen 11.00 uur en 14.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.groeneloperrun.nl

De run is één van de activiteiten die Projectbureau A2 Maastricht en Avenue2 samen met verschillende partners organiseert om de opening van de Groene Loper te vieren.

Een deel van de opbrengst van de Groene Loper Run wordt gedoneerd aan een goed doel: het Toon Hermans Huis Maastricht, een gastvrij inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten, naasten en nabestaanden.

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen