Militairen uitgeloot voor Vierdaagse

Print
Militairen uitgeloot voor Vierdaagse

Afbeelding: Coen van den Braber

Voor het eerst in de geschiedenis van de 102-jarige Vierdaagse moeten militaire lopers vrijdag meeloten voor een startbewijs. Voor 160 individuele Nederlands militaire lopers is geen plaats, aldus een woordvoerster van de Vierdaagse.

Het is nog nooit eerder voorgekomen dat er niet voldoende plaatsen voor militairen waren.

Bepakking
Er kunnen maximaal zesduizend militaire lopers meedoen. Militairen lopen elke dag 40 kilometer met tien kilo bepakking op hun rug en overnachten op Kamp Heumensoord, dat tijdens de Vierdaagse tijdelijk militair gebied is. Als ze de Vierdaagse uitlopen krijgen ze een lintje op hun uniform.

Nu er te veel militaire inschrijvingen zijn, wordt er vrijdag tweemaal geloot. Eenmaal voor de militairen en eenmaal voor burgers. In totaal moeten ruim 12.000 inschrijvers vrijdag meedoen met de loting voor de Vierdaagse, die op 17 juli in Nijmegen start.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →