Verwoeste oldtimers gebruikt voor bedrijfspresentatie

Print
Kerkrade - De klassieke auto's die vrijdagochtend vroeg door brand verloren gingen in Kerkrade, stonden daar in verband met een bedrijfspresentatie donderdagavond.

Dat heeft de brandweer bevestigd.

Het ging om een bijeenkomst van de naastgelegen tegel- en sanitairhandel. De eigenaar daarvan staat bekend als verzamelaar van bijzondere oldtimers.

Ravage
Hoeveel auto's er in de ruimte stonden, is niet helemaal duidelijk. De brandweer zegt dat het in de ravage lastig tellen is. Het zouden er iets minder dan 10 zijn. Sommige klassiekers brandden volledig uit, andere raakten zwaar beschadigd. Op foto's en videobeelden zijn in elk geval een paar Amerikaanse wagens te herkennen. Over de totale schade is voorlopig nog niets te zeggen

Kantoor
De bedrijfshal aan de Wiebachstraat ging in de vroege ochtend grotendeels in vlammen op. Er was ook een kantoorgedeelte in ondergebracht. Ook de aangrenzende sanitairhandel liep schade op, maar de brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg.

Oorzaak
Over de oorzaak van de brand, vlakbij het Parkstad Limburg Stadion, is nog niets bekend. Niemand raakte gewond.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →