CDA Gennep wil coalitie met SP en VVD

Print
CDA Gennep wil coalitie met SP en VVD

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Gennep - Het CDA in Gennep koerst richting een coalitie met SP en VVD.

Deze combinatie beschikt met twaalf van de zeventien zetels over een ruime meerderheid in de gemeenteraad. Volgens Jacques van Bergen van het CDA doet een coalitie van de drie grootste partijen het meest recht aan de uitslag van de verkiezingen.

Formatieronde
CDA, SP en VVD gaan de haalbaarheid van deze variant nu nader onderzoeken. Dat gebeurt direct in een formatieronde, zonder eerst een informatieronde. Van Bergen: "We zoeken een geschikte formateur in samenspraak met de burgemeester en onze beoogde coalitiepartners."

Waarschijnlijk is daar komende week meer duidelijkheid over. Het CDA hoopt tijdens de raadsvergadering van 23 april zowel het coalitieprogramma te kunnen presenteren als het nieuwe college.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen