Drama voor verzamelaar: zeer zeldzame Stutz uitgebrand

Print
Drama voor verzamelaar: zeer zeldzame Stutz uitgebrand

De uitgebrande Stutz Blackhawk. Afbeelding: Freebird One.nl

Kerkrade - Eén van de auto's die vrijdagochtend bij de grote brand in Kerkrade in vlammen opgingen, is een zeldzame Stutz Blackhawk uit 1971.

Van dit specifieke type werden er maar 27 gemaakt. Ook Elvis Presley had er eentje (niet deze).

De wagen ging verloren bij de brand in een bedrijfshal aan de Wiebachstraat. Daar was donderdagavond een bedrijfspresentatie van de naastgelegen tegel- en sanitairhandel en een aantal andere winkels. De auto's stonden er als blikvanger.

Interclassics
Eigenaar Gijs Hilhorst van die tegelhandel, liefhebber en verzamelaar van Amerikaanse oldtimers, kocht de Stutz tien jaar geleden op de beurs Interclassics in het MECC in Maastricht. Het was nummer 7 in de productielijn van 27 stuks.

In een interview met het blad Autovisie zei Hilhorst in 2011 dat de Stutz zijn favoriete auto was. "Deze gaat er bij mij nooit meer uit."

Verhuur
Hilhorst verhuurde zijn klassiekers ook (met chauffeur) voor bruiloften en andere speciale gelegenheden. 

Rond de tien auto's werden door de brand verwoest of liepen schade op. Daaronder een Cadillac uit 1958 en een Buick uit 1956. Alleen een Citroën Traction Avant uit 1955 bleef gespaard.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →