Oud-wethouder Venray: politiek is communicatievak geworden

Print
Oud-wethouder Venray: politiek is communicatievak geworden

Afbeelding: Le Giesen

Venray - Ike Busser (63), oud-wethouder van Venray stopt er na 28 jaar mee.

We zijn van een representatieve democratie naar een spiegelende gegaan. “Als je vroeger ergens goed in was, werd je gekozen. Men ging er vervolgens vanuit dat het goed was wat je deed. Nu moet je je vaak spiegelen aan wat de maatschappij wil. De invloed van sociale media is enorm. Daardoor kan een goed plan zomaar sneuvelen. Politiek is een communicatievak geworden.” Dat zegt oud-wethouder Ike Busser (63) van Venray in een interview met De Limburger.

Na 28 jaar is het klaar. Ike Busser stopt. Vier jaar was hij commissielid voor Samenwerking Venray, zestien jaar voerde hij als fractievoorzitter oppositie 'op de bal' en sinds 2010 is hij als wethouder vooral bezig geweest met 'verbinden en doelen bereiken'.

Verkiezingen
Op 21 maart van dit jaar verliet Ike Busser na middernacht het gemeentehuis Venray. De raadsverkiezingen waren achter de rug. "Ik liep naar buiten en dacht ‘ik wil verder’." Twee dagen later na overleg met fractie en partijbestuur kwam het bericht: Ike stopt. 

Persoonlijke overwegingen, zegt hij. Dat bevestigt ook Harry Terhaag, secretaris van Samenwerking Venray. Ike heeft het goed gedaan. Heeft zelf besloten te stoppen. En nee, er is geen druk op hem uitgeoefend.

Hangjongeren
Busser kreeg als een van weinige wethouders in ons land integrale veiligheid in de portefeuille. "We hadden veel overlast van hangjongeren. In Landweert, Brukske. Sommige groepen zaten dicht in de buurt van criminele bendes.”.

"Kroon op het werk", vindt Busser het glasvezelproject. Volgend jaar beschikt het hele buitengebied Venray over glasvezel. Met dank zeker ook aan de dorps- en wijkraden die een coöperatie oprichtten toen marktpartijen afhaakten.

Adviseur
Ike Busser overweegt het eenmansbedrijf dat hij ooit in 1996 startte nieuw leven in te blazen. Destijds hielp hij gemeenten en instellingen met vraagstukken voor huisvesting, ict of bodediensten. Hij ziet voor zichzelf weer een rol als adviseur van bijvoorbeeld gemeenten of waterschappen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →