Nieuw in openluchtmuseum Eynderhoof: bierbrouwers

Print
Nieuw in openluchtmuseum Eynderhoof: bierbrouwers

De stroopfabriek waar vrijwilligers de boel in orde maken voor de opening van het nieuwe seizoen. Afbeelding: DL

Nederweert - Als zondag de deuren van openluchtmuseum Eynderhoof weer open gaan voor het nieuwe seizoen, zijn in Nederweert-Eind voor het eerst ambachtelijke bierbrouwers te zien.

Op houtvuur brouwen zij bier op basis van oude recepten in de stroopketels van de stokers die pas na de appeloogst weer aan de slag kunnen.

Vrijwilligers
Museum Eynderhoof trekt al sinds 1991 jaarlijks zo'n 30.000 bezoekers en draait op ruim 350 vrijwilligers die het leven in de Peel rond 1900 laten zien. Zo zijn er op het terrein onder meer een oude houtzagerij, smederij, bakhuis, drukkerij, stroopfabriek en herberg.

Ook zijn de piketpaaltjes geslagen voor de bouw van een Peelboerderij die dit seizoen van start gaat en voor publiek van dichtbij te zien is. Vanaf 1 juli is de toegang bovendien gratis voor mensen die een museumjaarkaart hebben. Het museum is tot en met 31 oktober vier dagen in de week open, in de zomerperiode vijf.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →