Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Recensie: dit restaurant is een paradijs voor Hollebolle Gijs

Afbeelding: De Limburger

Wekelijks legt culinair verslaggever Ray Simoen een Limburgse eetgelegenheid op de grill. Brengt ‘Echt Genieten’ deze week ‘zijn smaakpapillen op hol. Ideale plek voor prijseters. Maar ‘veel’ is niet hetzelfde als ‘echt genieten’.

Op de richel van Midden- en Zuid-Limburg ligt Echt. Ingeklemd tussen water en Duitsers ligt wat vroeger het Texas van Limburg werd genoemd. Want het kon er rauw aan toe gaan tussen Pey, Hingen en Slek aan de oostkant van de provinciale weg en Schilberg, Gebroek en Echt aan de westkant van deze scheidslijn. ‘Dae haet ’n pan aaf’, zeiden ze daar van mekaar. Dat heb je al uiteraard snel in een plaats beroemd om zijn dakpannenfabrieken.



Maar toch, in de gemeenteraad sloeg tot voor ...