Voorzitter sportclub weg om discussie arbeidsmigranten

Print
Voorzitter sportclub weg om discussie arbeidsmigranten

Afbeelding: Lé Giesen

Twan Christiaens van uitzendbureau Sun-Power stopt tijdelijk als voorzitter van SV Melderslo vanwege huisvesting van arbeidsmigranten op camping Het Engelke.

Dat heeft de voetbal- en korfbalclub via een interne mail laten weten aan haar leden.

Volgens de club wil Christiaens "voorkomen dat de hele discussie over huisvesting van arbeidsmigranten op de camping zijn negatieve weerslag gaat hebben op de  sportvereniging in Melderslo.” Hij trekt zich daarom tijdelijk terug.

Vice-voorzitter Angelique Meijboom neemt zijn taken voorlopig over. Het is onbekend hoelang deze situatie gaat duren.

Overvallen
Deze week plaatste uitzendbureau Sun-Power uit Tienray portocabins op het terrein van camping Het Engelke. Bedoeling is dat daar vanaf april 50 tot 60 arbeidsmigranten gaan verblijven. Omwonenden voelden zich overvallen. Een vergunning werd pas afgelopen maandag aangevraagd.

Een woordvoerder van de gemeente Horst aan de Maas liet desgevraagd weten dat het gemeentebestuur daar nog geen toestemming voor had gegeven.

Nul op rekest
Christiaens zei zelf tegen De Limburger dat hij niet anders kon. "We zijn al maanden bezig en krijgen overal nul op het rekest. De  werknemers zijn hard nodig voor bedrijven in de regio. Ik kan deze mensen niet op straat laten slapen."

Christiaens was vrijdag niet bereikbaar voor een Toelichting op zijn besluit tijdelijk te stoppen bij SV Melderslo.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →