Feest lintjesdragers Venray van gemeentehuis naar schouwburg

Print
Feest  lintjesdragers Venray van gemeentehuis naar schouwburg

Afbeelding: ANP

Venray - Venray vindt het niet langer verantwoord het feest voor gedecoreerden op Koningsdag in het gemeentehuis te houden. Uitgeweken wordt daarom naar de schouwburg.

De ontvangst op 27 april voor gedecoreerden in de raadszaal van het gemeentehuis wordt elk jaar drukker. De afgelopen jaren ontvingen al 263 Venraynaren een koninklijk lintje. Dit jaar komen er nog een kleine dertig bij.

Brandveiligheid
De lintjesdragers worden elk jaar allemaal uitgenodigd. Samen met college, raadsleden, voorzitters en secretarissen van dorps- en wijkraden en enkele prominenten gaat het om een kleine zeshonderd personen. Tussen de driehonderd en driehonderdvijftig Venraynaren gaan doorgaans in op de uitnodiging, leert de ervaring.

Zoveel mensen mogen echter vanwege (brand)veiligheidseisen niet tegelijk in de raadszaal zijn. Daarom moesten al eerder bijvoorbeeld kinderen van gedecoreerden worden geweigerd. Dat stuitte steeds vaker op onbegrip.

Verhuizing
Daarom heeft het Venrayse college van B en W besloten de ontvangst van gedecoreerden te verhuizen naar de theaterzaal van de schouwburg, met aansluitende receptie in de foyer. Daar is veel meer plek. Venray denkt niet dat met de verhuizing extra kosten gemoeid zijn. Op 8 mei zal burgemeester  Hans Gilissen de verhuizing naar de nieuwe ontvangstplek evalueren met het Oranjecomité. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen