Politie zoekt veroordeelde drugscrimineel

Print
Politie zoekt veroordeelde drugscrimineel

Foto ter illustratie. Afbeelding: AD/Sem van der Wal

De politie is op zoek naar de donderdag veroordeelde drugscrimineel John K. uit Landgraaf.

Hij was één van de hoofdrolspelers in het monsterproces 'Wolf/Beretta' en kreeg van de rechtbank negen jaar en vier maanden cel opgelegd.

Hechtenis
De voorlopige hechtenis van K. was geschorst tot na de uitspraak van de rechter. Daarna werd die schorsing opgeheven en zou hij dus in de boeien moeten worden geslagen. Dat gebeurde donderdag ook met onder andere medeverdachte Robbie van L. 

John K. was echter niet aanwezig in de rechtbank toen het vonnis werd uitgesproken. Omdat hij zich ook daarna niet meer gemeld heeft, is hij door het Openbaar Ministerie als 'voortvluchtig' aangemerkt. Een formele term, aldus een politiewoordvoerder. "Het is dus niet zo dat er een klopjacht op K. gaande is. Maar de politie kijkt wel naar hem uit."

Wolf/Beretta
De zaak 'Wolf/Beretta' draait om grootschalige drugssmokkel van Midden-Amerika, China en Pakistan via de Antwerpse haven naar Nederland. De rechtbank in Roermond deelde donderdag aan negentien verdachten celstraffen op variërend van achttien maanden tot elf jaar. Drugsbaron Robbie van L. kreeg een gevangenisstraf van zes jaar.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →