Van der Valk mag eigen pand niet verhuren

Print
Van der Valk mag eigen pand niet verhuren

Afbeelding: ANP

Urmond - Het Van der Valk Motel in Urmond mag geen kantoorruimten verhuren in een pand waar het bedrijf zelf eigenaar van is. De voorzieningenrechter vindt dat Van der Valk anders zou concurreren met een huurder in datzelfde complex.

Het gaat om het voormalige DSM-gebouw achter het motel, dat door de motel-directie in 2016 is gekocht. Het motel ging een huurovereenkomst aan met De WERKplaats voor het managen, beheren, bemiddelen en exploiteren van (flexibele) werkruimtes in een deel van het pand. De WERKplaats accepteert niet dat Van der Valk nu zelf ook kantoorruimtes gaat verhuren in een ander deel van het complex.

Huurbaas
De voorzieningenrechter vindt dat De WERKplaats had mogen verwachten niet door de eigen huurbaas beconcurreerd te worden. Temeer omdat Van der Valk er voordeel van kan hebben als De WERKplaats overeengekomen verhuurresultaten niet weet te behalen.

Op last van een dwangsom van tien mille per dag tot een maximum van een miljoen euro moet het motel alle activiteiten gericht op verhuur van kantoorruimten en werkplekken is het voormalige DSM-complex staken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →