Baas jachthaven vervolgd voor fikse havenbrand

Print
Baas jachthaven vervolgd voor fikse havenbrand

De brand in de jachthaven van Wessem. Afbeelding: De Limburger/Stefan Koopmans

Wessem / Maastricht - Henk V. (59), medeoprichter van jachthaven Comfortparc in Wessem, moet in mei voor de rechter verschijnen als verdachte van een van de vier havenbranden die dik drie jaar geleden in Midden-Limburg woedden.

Het Openbaar Ministerie (OM) denkt voldoende bewijs te hebben dat V. een rol heeft gespeeld bij de brandstichting in de jachthaven van Ohé en Laak op 10 december 2014. Behalve Henk V. zijn ook Maikel G. (35) uit Maastricht en Frank V. (51) uit Eindhoven verdachten van de eerste van de vier branden, in Ohé en Laak.  

Veel schade
De branden in de plezierhavens veroorzaakten destijds veel schade en bovendien de nodige onrust in het watersportgebied. Zo gingen bij de brand in de haven van Wessem veertien luxe boten in vlammen op. Henk V. had daar veel geld in geïnvesteerd. 

Sporen
V. wordt nu vervolgd voor de brand in Ohé en Laak. In het onderzoek naar de incidenten in de havens van Herten, Roermond en Wessem staan politie en justitie nog met lege handen. Er zijn wel verdachten in beeld geweest. Henk V. kwam nadrukkelijk in beeld toen de politie sporen van hem vond op een jerrycan die werd gebruikt bij de brandstichting in Ohé en Laak. Zijn motief zou zijn geweest om, voorafgaand aan de brand in zijn eigen jachthaven in Wessem een maand later, de indruk te versterken dat in Midden-Limburg een pyromaan aan het werk zou zijn. Hij zou op die manier miljoenen aan verzekeringsgeld hebben willen innen. 

Eenzijdig
V.'s advocaat Marijn Zuketto zei eerder dat de politie een dossier heeft gemaakt dat te eenzijdig is gericht op zijn cliënt, die alles ontkent. Advocaat Paul Brouwers, de civiel advocaat van Comfortparc, zegt nu desgevraagd dat het motief waarvan het OM uitgaat 'onmogelijk zo niet uitgesloten is'. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →