Fortuna alleen aan kop na gouden zege met donker randje

Print
Fortuna alleen aan kop na gouden zege met donker randje

Spelers van Fortuna juichen na de 0-1. Afbeelding: OrangePictures

Fortuna heeft vrijdagavond de koppositie in de Jupiler League gegrepen dankzij een klinkende 4-1 overwinning bij Almere City.

Het was dubbel feest in het Sittardse kamp, omdat de concurrenten NEC en Jong Ajax pijnlijk onderuit gingen. NEC verloor aan de hand van de Limburgse trainer Pepijn Lijnders met 3-2 in Eindhoven en Jong Ajax faalde op eigen veld tegen Jong PSV: 0-3.

Domper op de feestvreugde bij Fortuna waren de ogenschijnlijk zware blessures die André Vidigal en Djibril Dianessy opliepen.

Droomstart
Fortuna kende een droomstart in het Yanmar Stadion en stond al na zes minuten met 0-2 voor. Beide keren was André Vidigal, net terug van een interlandweek met Portugal -19,  trefzeker. Hij voltooide daarna een zuivere hattrick door een strafschop te benutten: 0-3.

Blessures
Kort daarna sloeg het noodlot toe voor Vidigal. Opnieuw in kansrijke positie bleef hij haken in het Almeerse kunstgras. Ondersteund door de verzorgers van beide clubs zocht hij het kleedlokaal op.

Het weerhield Fortuna er niet van actief door te gaan met aanvallen. Dat resulteerde nog voor rust in de 0-4. De naar een goal snakkende spits Finn Stokkers scoorde voor het eerst sinds 26 januari. Ook Djibril Dianessy moest daarna geblesseerd van het veld. Hij zelfs per brancard. 

In de tweede helft kwam Almere City fanatieker voor de dag. Al snel volgde de aansluitingstreffer via Calvin Mac-Intosch. De marge was echter dermate groot, dat de zege van Fortuna in het restant van het duel niet meer in gevaar kwam.

In eigen hand
Met nog maar zes wedstrijden te gaan heeft Fortuna een kampioenschap volledig in eigen hand. Het programma is de komende maand ogenschijnlijk makkelijker dan dat van de concurrentie. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu