Tik in de strijd om play-offs: MVV verliest van concurrent Den Bosch

Print
Tik in de strijd om play-offs: MVV verliest van concurrent Den Bosch

MVV'er Jonathan Okita probeert aan de bal te blijven. Afbeelding: OrangePictures

MVV heeft nare nederlaag geleden in de strijd om de play-offs. Directe concurrent FC Den Bosch won met 2-1. De Bosschenaren komen daardoor boven MVV te staan in de ranglijst.

De Maastrichtenaren begonnen nochans prima, met twee aardige kansen in de beginfase. Maar al snel moest de ploeg terugzakken, want FC Den Bosch nam het heft stevig in handen. Dat overwicht werd al snel opgezet in een voorsprong. De 1-0 was een treffer uit het boekje. Vanaf de linkervleugel kwam een heerlijke voorzet op maat, die door Jort van der Sande werd netjes werd binnengekopt.

Grip
De 2-0 was identiek aan de openingstreffer, ware het niet dat de voorzet dit keer van de rechtervleugel kwam. Aanvoerder Niek Vossebelt slingerde de bal in de zestien en doelpuntenmaker was andermaal Van der Sande.

Kansen
Den Bosch bleef lang de grip houden. Maar pakweg tien minuten voor rust kregen zowel Koen Kostons als Tuur Houben geweldige mogelijkheden na een prima voorzet van Jonathan Okita. Kostons nam echter te veel tijd en in de rebound schoot Houben van dichtbij op doelman Nick Leijten. Vijf minuten voor tijd dacht Van der Sande dat hij de wedstrijdbal mee naar huis mocht nemen na de wedstrijd. Maar zijn derde doelpunt, na een voorzet van Jordy van der Winden, werd afgekeurd wegens buitenspel.  

Aanvallend MVV
De tweede helft was ook grotendeels in de greep van de thuisploeg, al kwam MVV een stuk beter voor de dag dan in de eerste 45 minuten. Ondanks dat Den Bosch sterker was, was het MVV dat de aansluitingstreffer wist te maken. Dean Koolhof, na rust in het veld gekomen, leverde de bal met een perfecte voorzet af aan Jonathan Okita, die de bal in het net kopte. Vanaf dat moment was MVV de baas op het veld. Golpek en Schroijen werden ingebracht, waarmee MVV maximaal aanvallend stond.

De druk werd opgevoerd. Den Bosch kwam er nauwelijks meer uit. Maar ook in de slotfase had MVV moeite om kansen te creëren. Bovendien moest Pieter Nys in de blessuretijd aan de noodrem trekken en pakte zo zijn tweede gele kaart. Daardoor bleef het 2-1. MVV zakt met deze nederlaag van de achtste naar de tiende plek.