Drie aanhoudingen in zaak liquidatie broer van kroongetuige

Print
Drie aanhoudingen in zaak liquidatie broer van kroongetuige

Afbeelding: ANP/Michel van Bergen

De politie heeft drie aanhoudingen verricht in verband met de dood van Reduan B., de broer van kroongetuige Nabil B.

Het gaat onder meer om een 41-jarige man die ervan wordt verdacht Reduan B. te hebben neergeschoten. Reduan B. werd donderdag vermoord aan de Tt. Melissaweg in Amsterdam-Noord. Nabil B. is kroongetuige in een zaak tegen de Mocro-maffia.

DNA
De man is opgepakt nadat DNA dat bij de plek van het misdrijf was gevonden, bleek overeen te komen met een DNA-profiel in de databank van de politie. De verdachte met het overeenkomende DNA-profiel bleek te wonen in Hilversum. Het is onbekend of de man in zijn woning is aangehouden.

Beelden
De politie meldt dat de schutter te zien is op beeldmateriaal afkomstig van bewakingscamera's in het pand waar het misdrijf heeft plaatsgevonden. Ook zijn een 34-jarige man en een 31-jarige man aangehouden. Zij worden verdacht van medeplichtigheid en wapenbezit. De 34-jarige man werd vannacht aangehouden op de Rijksweg A13 ter hoogte van Rijswijk door een arrestatieteam. De 31-jarige man is zaterdagochtend aangehouden op een locatie in het Westland.

Vuurwapens
Tijdens het lopende politieonderzoek zijn meerdere automatische en handvuurwapens en andere relevante goederen in beslag genomen.
De aangehouden verdachten zitten vast in volledige beperking.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen