Camera's moeten diefstal en brand in speeltuin voorkomen

Print
Camera's moeten diefstal en brand in speeltuin voorkomen

Afbeelding: De Limburger

Grubbenvorst - Na twee diefstallen en een brandstichting - en dat alleen al in 2018 - is het bestuur van de Grubbenvorster speeltuin Roeffen Mart het beu.

Vanaf de tweede helft van april hangen er camera's in de gratis toegankelijke speeltuin.

Beveiligingsman Haico Brummans van Eye Watch Security Group in Venray is dit weekend op het terrein van de regionaal bekende speeltuin geweest om het één en ander uit te leggen. Twee tot drie camera's op uitgekiende plekken zullen straks het hele gebied in de smiezen houden.

Alarmering
De camera's zijn voorzien van slimme software die de meldkamer van een beveiligingsbedrijf alarmeert als zich verdachte types op het terrein van Roeffen Mart ophouden. De beveiligers gaan vervolgens zelf naar de speeltuin, of ze bellen meteen de politie.

Het is allemaal geen overbodige luxe. In januari van dit jaar hebben dieven twee mandschommels gestolen die samen ongeveer 5000 euro waard zijn. Rond carnaval hebben vandalen een klimtoestel in brand gestoken. Volgens de brandweer hebben de onverlaten veel moeite moeten doen om de brand in dat speeltoestel te krijgen. Zonder branders of brandbare vloeistoffen zou het moderne klimrek nooit in de hens zijn gegaan.

Tweede keer
Vorige week is de speeltuin voor de tweede keer in korte tijd bestolen. Ook nu zijn er weer schommels verdwenen, zij het ditmaal wat kleinere exemplaren. Maar het is toch weer een schadepost van achthonderd euro voor de speeltuin, die van giften en sponsoren leeft.

Toch vinden voorzitter Jan Vissers van Roeffen Mart en penningmeester Peter Gommans dat er ook een klein voordeeltje al alle pech van dit jaar zit. "Het is prachtig om te zien hoe warm de mensen reageren. Na elke diefstal zijn er telkens weer mensen die spontaan een bedrag op onze bankrekening storten. Vijftig euro, een tientje; het bedrag doet er eigenlijk niet zo veel toe. Het laat zien hoe begaan de mensen zijn met Roeffen Mart." 

Bedrijven
Ook bedrijven uit de wijde omgeving bieden de helpende hand. De gestolen schommels kunnen mede daardoor ook vervangen worden. "Maar we hangen ze pas op als ook de camera's zijn aangebracht", zegt penningmeester Gommans.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen