Playoffs handbal: verlies Lions, gelijkspel Bevo

Print
Playoffs handbal: verlies Lions, gelijkspel Bevo

Afbeelding: iStock

OCI-Lions heeft zaterdagavond verzuimd een voorschot te nemen op de finale om de landstitel in het handbal. In Volendam werd een prima eerste helft gevolgd door een zwak optreden na rust.

Door de 30-27 nederlaag schuift alles weer in elkaar en hebben alle ploegen nog kans op de finale.

In he begin leek niets erop dat Lions ten onder zou gaan. Een goede dekking en solide aanval zorgde voor een 15-12 voorsprong bij rust. Hoe anders was dat na rust. De vele tijdstraffen aan Limburgse kant zorgde ervoor dat Volendam makkelijk kon scoren. In aanvallend opzicht maakten de bezoekers te veel fouten in die fase waardoor de thuisploeg zeven keer op rij kon scoren en het duel naar zich toe kon trekken.

Weer averij Bevo
Herpertz Bevo liep wederom averij op. In en tegen Aalsmeer werd met 28-28 gelijkgespeeld. De ploeg van Jo Smeets stond het grootste deel van de wedstrijd op achterstand en wist uiteindelijk een punt uit het vuur te slepen. Bevo heeft nu drie punten uit twee wedstrijden. Aalsmeer heeft een punt meer.

BFC door ten koste van Lions 2
Smezo/BFC hebben behaalde ten koste van OCI-Lions 2 de volgende ronde van de playoffs. De 24-23 nederlaag was ruim voldoende na de forse zege (acht verschil) van vorige week. In De Haamen leek het voor de Beekse formatie nog even penibel te worden. Lions 2 kwam op vijf treffers voorsprong, maar na de rust zette BFC een tandje bij en was het geloof bij de bezoekers snel weg. BFC gaat door en strijdt nog voor een ticket dat recht geeft op plaatsing voor de achtste finales van de beker volgend seizoen.

Venlo uitgeschakeld
De mannen van Cabooter HandbaL Venlo hebben zaterdagavond in Waalwijk verloren van Tachos: 36-24. Hierdoor gaan de Brabanders verder in de runner-up-competitie voor een ticket voor de achtste finale van de beker. Venlo won het eerste duel vorige week met 28-23, maar dat bleek dus niet genoeg. Venlo speelt nu tegen Lions 2 in de tweede ronde. Bevo 2 verloor ook. E&O was met 38-24 te sterk.