BAL beloont zichzelf met prachtige zege

Print
BAL beloont zichzelf met prachtige zege

Afbeelding: iStock

Sporthal Boshoven en vooral de spelersbank van Basketball Academie Limburg explodeerden na het eindsignaal van het trio scheidsrechters.

De ploeg van Radenko Varagic won na 14 nederlagen op rij de eerste wedstrijd in 2018. Met mooie cijfers (93-81) ging een apathisch spelend Forward Lease Rotterdam in Weert over de knie. Een dik verdiende overwinning die op basis van arbeidsethos, slimmigheid en accuratesse in de tweede helft werd behaald.

Beter
"In de eerste helft speelden we al goed basketbal en in de rust heb ik de jongens verteld dat we beter waren dan Rotterdam. We misten net dat beetje scherpte om het verschil te maken." Coach Varagic zag in de tweede helft de scherpte terugkeren binnen zijn ploeg.

Vooral Sam van Dijk was in bloedvorm. De jonge forward werd met 33 punten topschutter van de wedstrijd. Drie meer dan zijn tegenstrever bij Rotterdam, de Amerikaan Trevor Setty, die op 30 uitkwam en de ploeg uit de Maasstad in zijn eentje in de buurt van BAL hield.

Teamprestatie
Maar om de overwinning alleen maar aan topscorer Van Dijk op te hangen gaat te ver. "Dat zou geen recht doen aan deze formidabele teamprestatie", vond ook Varagic. In de slotminuten ging BAL helemaal los en dunkte Jacco Fritz binnen een minuut twee keer spectaculair en snoeihard de bal door de ring.

De mannen van Academie weten nu in ieder geval weer wat winnen is en vooral hoe dat voelt. Dinsdag staat wederom een wedstrijd op het programma, de derde in zes dagen. Dan komt het sterke Leiden op bezoek in Boshoven.

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen