Laatste deelnemer Kennedymars op tijd binnen

Print
Laatste deelnemer Kennedymars op tijd binnen

Een deelnemer aan de Kennedymars strekt de spieren tijdens de doorkomst in Thorn. Afbeelding: Peter Schols

De 47-jarige Jean Paul Heiden uit Melick was in de nacht van zaterdag op zondag de laatste deelnemer aan de Kennedymars die in Sittard de finish passeerde.

Elf minuten voor het scheiden van de markt liep hij onder applaus van vrijwilligers van de organisatie het finishpaviljoen in, waar al aan het opruimen was begonnen.

"Ik heb onderweg best wel wat mensen zien uitvallen. Veel hadden er last van de knieën”, vertelde de man uit Melick, die de bezemwagen net voor bleef. “Ik ben net terug van een reis in Ierland en dacht op het laatste moment: ik ga me toch nog maar even inschrijven voor de Kennedymars. Ik kreeg de kriebels en dacht: anders zit ik morgen om vijf uur maar wat naar buiten te kijken, terwijl ik mee had kunnen doen.” Heiden liep de tocht voor de twaalfde keer uit.

2100 deelnemers
Zo’n 2100 deelnemers verschenen aan de start van de Kennedymars. Vorige jaar waren dat er nog ruim 2400. Inclusief de Minimars (10 kilometer) en de Swentiboldmars (40 kilometer) kwam het totale deelnemersaantal op ongeveer zesduizend uit, bevestigde Han Wolffs van de organisatie. Dat waren er enkele honderden minder dan voorgaande jaren.   

Vul hier een omschrijving van de foto in.

Griepgolf
Wolffs gaf aan dat de griepgolf en het slechte weer de afgelopen weken de voorbereiding op de mars voor veel mensen heeft bemoeilijkt. Voor sommigen mogelijk de  reden om van deelname af te zien. Diverse wandelaars gaven desgevraagd aan inderdaad minder getraind te hebben voor de tocht vanwege het slechte weer.

Debutant winnaar
Bart Taks uit Nieuwstadt kwam als debutant bij de wedstrijdlopers als eerste over de finish van de 55ste editie van de Kennedymars. Hij deed 8,5 uur over de 80 kilometer, die hij overigens vijf maal eerder als recreant liep.

De Kennedymars is volgens Wolffs zonder noemenswaardige incidenten verlopen en de wandelaars hadden het grootste deel van de dag prima weer.

Jean Paul Heiden gaf aan het eerste paasdag rustig aan te gaan doen en een warm bad te nemen als remedie tegen de spierpijn.