VVV pakt schamel puntje met dank aan koning Lars

Print
VVV pakt schamel puntje met dank aan koning Lars

Afbeelding: Laurens Eggen

VVV heeft op eerste paasdag in De Koel opnieuw niet kunnen winnen. Tegen FC Twente bleef het 0-0.

Daarmee blijven de Venlonaren na de thuiszege op Feyenoord begin februari voor de achtste keer zonder zege. Het was vooral dankzij Lars Unnerstall dat er nog een schamel puntje werd gepakt.  

Lennart Thy was eerste Paasdag na iets meer dan twee weken terug op het veld namens VVV nadat hij op donderdag 15 maart in Keulen een stamceldonatie onderging. Zijn terugkeer in het geelzwart was eigenlijk het enige goede nieuws op een grijze en grauwe zondagmiddag in  Venlo.

Tam
VVV begon namelijk tam en  terughoudend tegen Twente. Daardoor konden de Tukkers een veldoverwicht opbouwen dat bijna een half uur duurde, met kleine schietkansjes voor  de gasten. Pas na een vrije trap van Clint Leemans in de 25ste minuut wierpen de Venlonaren de grauwsluier van zich af. Joël Drommel wist de bal uit de kruising te boksen, maar voor VVV was de knal van Leemans het signaal een versnelling hoger te schakelen.

Dat resulteerde in de 29ste minuut in de eerste uitgespeelde aanval van de thuisploeg. Lennart Thy kopte door op Vito van Crooij – op het middenveld in plaats van de geschorste Ralf Seuntjens – maar die zag opnieuw Drommel ingrijpen. Daarna counterde VVV een paar keer gevaarlijk en schoot Danny Post net naast.

Vul hier een omschrijving van de foto in.

Handen vol
Het overwicht van FC Twente was daarmee wel weggespeeld, maar het elftal van trainer Maurice Steijn bleek veel te weinig in staat de drie aanvallers te bereiken. Het Venlose middenveld had de handen vol aan de centrale linie van de Tukkers, waar Adam Maher, Fredrik Jensen en Danny Holla de dienst uitmaakten.

En dat terwijl FC Twente – hekkensluiter in de eredivisie voor het duel met VVV - zonder vaste waarden Oussama Assaidi, Thomas Lam en Haris Vuckcic moest aantreden in De Koel. Interimtrainer Marino Pusic had echter een strijdbaar team het veld ingestuurd. Daar stelde VVV na rust aanvankelijk hetzelfde elftal tegenover als voor de pauze.

Vul hier een omschrijving van de foto in.

Weinig daadkracht
En nog altijd te weinig daadkracht, want in de 49ste minuut mocht Adnane Tighadouini op randje zewstien aanleggen voor een moordend schot. Dat werd echter op miraculeuze wijze door Lars Unnerstall op de paal getikt. De thuisploeg bleef dus kwakkelen en kon voorin maar geen vuist maken.

En dus moest Unnerstall ook in de 73ste minuut VVV weer redden met een fantastische glanzparade op een schot van Jensen. De scouts van onder andere Celtic die voor Thy op de tribune zaten, zullen ongetwijfeld ook een vinkje hebben gezet achter de naam van de witte reus in Venlose dienst: koning Lars.

Geen kentering
In de 79ste minuut gaf VVV in aanvallende zin weer eens een teken van leven; een schot van Leemans moest door Drommel corner worden getikt. Daarna bracht Steijn Damian van Bruggen nog voor de fletse Castelen en schoof Van Crooij door naar de voorhoede.  Daarmee geen kentering in het spelbeeld.