Steijn: ‘Magische grens bereikt, trots op ploeg’

Print
Steijn: ‘Magische grens bereikt, trots op ploeg’

VVV-trainer Maurice Steijn: "Trots op ploeg." Afbeelding: ANP

In de catacomben van De Koel keek Maurice Steijn nuchter en reëel terug op VVV – FC Twente (0-0). "Soms heb je van die wedstrijden dat er niet meer in zit. Daar was dit er eentje van."

Voor Steijn was er echter wel een mijlpaal bereikt met het puntje dat zijn team pakte tegen de Tukkers. "Je hebt het over die magische 34 punten? Ja, die hebben we nu, maar ik ben liever helemaal zeker. En je ziet aan Roda JC dat er onderin nog van alles mogelijk is. Zij winnen twee keer heel knap. En FC Twente speelde tegen ons ook goed. Ze stonden goed en speelden ook naar voren tegen ons. Daar hadden we het moeilijk mee."

In orde
Die 34 punten dan? "Dat is statistisch gezien een grens die normaliter betekent dat we veilig zouden moeten zijn. Maar zoals ik al zei; ik ben liever mathematisch gezien honderd procent zeker van klassenbehoud. Wij misten tegen FC Twente spelers als Seuntjens en Opoku en dat zijn voor onze ploeg toch belangrijke spelers. Wij hadden aanvallend gezien vandaag maar één wissel. Dan kun je niet veel doen. Voeg daar het feit bij dat Lennart Thy natuurlijk nog niet honderd procent fit is en het resultaat is in orde zo."

Steijn vergat zijn doelman niet te prijzen: "Lars pakt natuurlijk twee hele belangrijke ballen voor ons. Daarmee behoudt hij het punt voor ons en dan hebben we die 34 punten toch maar in de tas. Dat maakt me heel erg trots. Wie voor het seizoen had gezegd dat we zo ver voor het einde van het seizoen al zowat veilig zouden zijn, hadden ze naar een gesticht gebracht."

Compliment
Ook Marino Pusic, interimtrainer van FC Twente, was scheutig met complimenten naar VVV. "Dat VVV nu al 34 punten heeft is echt heel knap. Dat verdient een groot compliment."