1 april: Beer in de Peel, Eau de Frietvet en Paasbitterbal

Print
1 april: Beer in de Peel, Eau de Frietvet en Paasbitterbal

Afbeelding: De Limburger

Het is weer 1 april, de dag dat de flauwe grappen je rond de oren vliegen. Ook bij De Limburger kwamen weer de nodige creatieve en minder creatieve nepberichten binnen...

Wat te denken van afvalinzamelaar Van Kaathoven, die als 'eerbetoon aan de meest onmiskenbare geuren van het afval dat onze vuilnismannen dagelijks inzamelen' met een aantal exclusieve parfums komt. Bij de geuren 'Gemaaid Gras' en 'Hout Couture' kun je je misschien nog wat voorstellen, maar wie zou zichzelf in een wolk 'Eau de Frietvet' hullen?

Paasbitterbal
Bij snackfabrikant Mora speelde de grapjas van dienst in op het feit dat 1 april dit jaar gelijkvalt met Pasen. Via Facebook verspreidde het bedrijf een bericht met hun nieuwste product: de Paasbitterbal. Uit de begeleidende tekst kon je echter al een beetje opmaken dat er iets niet helemaal in de haak was: "Ga ernaar op zoek in de supermarkt, maar let op: ze zijn goed verstopt!"

Ook onze collega's bij nieuwssite Nederweert24 zetten hun bezoekers met een knipoog op het verkeerde been. Na de wolf zou er nu een beer zijn opgedoken in natuurgebied de Peel. Wandelaars zouden het wilde dier op een afstand van ongeveer dertig meter gespot hebben en het was duidelijk drachtig...

Opvoedkosten
Een Maastrichts eetcafé wist veel bezoekers van zijn Facebookpagina voor de gek te houden met een bericht dat er vanaf 1 april opvoedkosten gerekend zouden worden. Ouders die hun kind tijdens het eten niet rustig weten te houden, moeten extra betalen en ouders wier kroost als engeltjes aan de tafel kan blijven zitten, krijgen juist korting.

De site rodajclive.nl komt ook met een opmerkelijk verhaal. Roda JC zou voortaan door het leven gaan als Roda WC. 'Juliana' zou in deze tijd van genderneutraliteit namelijk niet meer kunnen. In plaats daarvan zou gekozen kunnen worden voor 'Willy', een naam die voor zowel mannen als vrouwen gebruikt kan worden...

De Efteling vond voor het weekend al in een gat in de markt: baby's in de achtbaan. Dankzij speciale babyzitjes kunnen de ouders die het aandurven zich opmaken voor het schoonmaken van heel wat ondergekotste rompertjes.

Uitzendbureau YoungCapital gaat nerveuze sollicitanten een alcoholische versnapering of jointje aanbieden om de zenuwen de baas te worden. "Als dit is wat de kandidaat wil, dan regelen we dat", aldus oprichter Hugo de Koning. Ze hebben alleen de horecavergunning nog niet binnen.

Ook de HEMA speelt in op Pasen met deze eitjes in camouflagekleur die je dus nooit meer terugvindt!

Of wat dacht je van de spray-tan van chocomel? 

Dat dit wellicht een grap is zullen veel bouwvakkers misschien dan weer minder leuk vinden:

Ook het CBS doet een duit in het zakje. Toch een stuk overzichtelijk die nieuwe gebiedsindeling. En nog een voordeel: geen gedoe meer over gemeentelijk fusies.

 Lidl komt met een handig apparaat voor iedereen die wel eens last heeft van droge watermeloenen.

Conducteurs van de NS zouden sinds september een nieuwe cursus gevolgd hebben: Manueel Fluiten. Wegens een groot tekort aan fluitjes is het personeel aangewezen op een imitatie met de vingers in hun mond.