Aandoenlijke 1 april-grap: offline DDOS-aanval

© AD/ANP

Een wel heel lieve en sociale 1 april-grap: Omapost, een app om kaarten te versturen naar eenzame ouderen, voert een offline DDOS-aanval uit. Zo’n aanval, waarbij normaliter het trager maken van de computerserver het doel is, is nu gericht op PostNL. Het echte doel is natuurlijk zoveel mogelijk kaartjes bij eenzame mensen krijgen.

AD/Jorien de Wit

Een half miljoen Nederlanders voelt zich alleen. Door grote hoeveelheden kaarten te sturen, wordt het bezorgingssysteem van PostNL ‘uitgedaagd’, zei Omapost-oprichter Wilbert van de Kamp. Het is de bedoeling dat er duizenden kaarten bij ouderen terecht komen.

KaartjeVanaf zondag tot en met 7 april kan iedereen via de link ddos.omapost.nl een kaartje sturen naar iemand die ze te weinig spreken. In die database zitten zo'n 250 mensen die hebben aangegeven eenzaam te zijn en graag een kaart ontvangen. Het versturen van de eerste 2500 kaarten is gratis. De kaarten worden beschikbaar gesteld door Omapost en Insite Security.

De Limburger onderzoekt vier weken lang hoe het is gesteld met eenzaamheid in Limburg. Lees hier meer.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal