Kruisband afgescheurd: Fortuna-aanvaller Dianessy maanden uitgeschakeld

Print
Kruisband afgescheurd: Fortuna-aanvaller Dianessy maanden uitgeschakeld

Fortuna-aanvaller Dianessy. Afbeelding: De Limburger/Ermindo Armino

Djibril Dianessy is maanden uitgeschakeld door de ernstige knieblessure die hij vrijdag opliep in de uitwedstrijd tegen Almere City.

Zaterdag werd al geconstateerd dat er sprake was van letsel aan de voorste kruisband en de meniscus. Zondag bleek uit verder onderzoek definitief dat de voorste kruisband van de Fransman is afgescheurd en er bijkomend letsel is aan de meniscus.

Operatie
Dianessy wordt volgens de club binnenkort geopereerd in het Zuyderland MC, waarbij de voorste kruisband wordt gereconstrueerd. Aansluitend volgt een revalidatietraject onder begeleiding van fysiotherapeuten. Daarvoor staat normaliter een periode van ongeveer 12 maanden

"Dit is echt triest voor Djibril, want hij maakt een prima seizoen door",  zegt Hoofd Medische Staf Jeroen Dieteren. "Toch weet ik zeker dat hij hier sterker uit gaat komen. Namens de staf en het elftal wensen wij hem een spoedig herstel toe!"

Vidigal
Ook André Vidigal viel tijdens het duel vrijdag uit met een kwetsuur. Hij blijkt de enkelbanden van een voet te hebben verrekt. Door de zwelling van de enkel kan de arts nog niet goed inschatten hoelang de Portugees aan de kant moet blijven, meldt Fortuna.

De Sittardse club is sinds vrijdagavond weer koploper in de Jupiler League en is met NEC in een strijd gewikkeld om directe promotie naar de Eredivisie.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu