NEC-trainer Lijnders wil revanche: ‘De groep gaat volle bak’

Print
NEC-trainer Lijnders wil revanche: ‘De groep gaat volle bak’

Afbeelding: OrangePictures/Marcel ter Bals

NEC-trainer Pepijn Lijnders wil maandagmiddag een reactie zien van zijn ploeg, na de smadelijke nederlaag van afgelopen vrijdag.

De 35-jarige coach uit Broekhuizen verloor vrijdag met 3-2 van het laaggeklasseerde FC Eindhoven. Alsof dat nog niet pijnlijk genoeg was, moest zijn ploeg ook nog eens de koppositie afstaan aan Fortuna, dat ruim won bij Almere City. 

Vechtlust
Lijnders is ervan overtuigd dat zijn ploeg maandagmiddag, wanneer nummer vijf Telstar op bezoek komt, uit een ander vaatje zal tappen. "De groep gaat volle bak spelen", kondigt hij aan. "Wij moeten alles omdraaien naar energie. We moeten alles omdraaien naar uitdagingen. We moeten alles omdraaien naar vechtlust. We moeten alles omdraaien naar het echt willen winnen. Daar willen we het verschil in maken."

Gemor
De fans van titelfavoriet NEC lieten vrijdagavond van zich horen na de zeperd in Eindhoven. Volgens Lijnders hoort het er allemaal bij. "De supporters hebben tot nu toe achter ons gestaan. Af en toe is er wel gemor. Dat hoort bij deze club. Het is aan ons om het stadion mee te krijgen. Dat is erg belangrijk. Thuis zijn we sterk en we hebben de punten hard nodig. Ik denk dat iedereen dat beseft."

NEC staat met nog zes wedstrijden te gaan één puntje achter Fortuna Sittard. Die ploeg neemt het maandagmiddag in eigen huis op tegen Helmond Sport. De koploper deed vrijdag wél goede zaken, maar zag smaakmakers Djibril Dianessy en André Vidigal geblesseerd uitvallen