Finale één van zes: gehavende koploper krijgt laagvlieger op bezoek

Print
Finale één van zes: gehavende koploper krijgt laagvlieger op bezoek

Fortuna-trainer Kevin Hofland. Afbeelding: OrangePictures/Etiënne Zegers

Kersvers koploper Fortuna Sittard vangt de zes finales richting titel maandagmiddag aan met een thuisduel tegen Helmond Sport.

Om half drie wordt afgetrapt tegen de nummer achttien van de Jupiler League.

21 goals
Door blessures missen de Sittardenaren de nodige spelers. Zo is Todd Cantwell nog steeds in Engeland om bij de club waar hij onder contract staat (Norwich City) te herstellen van zijn bovenbeenblessure. Hij keert naar verluidt vrijdag terug in Sittard. Bij Fortuna ontbreken verder André Vidigal en Djibril Dianessy, die vrijdag in Almere met respectievelijk opgerekte enkelbanden en een afgescheurde kruisband van het veld gingen. Zij waren samen goed voor 21 goals en 10 assists.

Jager weer prooi
Met nog zes duels te gaan staat Fortuna weer bovenaan. De ploeg voerde eerder dit seizoen, toen nog onder Sunday Oliseh, de ranglijst al eens aan, maar moest die plek daarna afstaan aan Jong Ajax en NEC. Nu is de jager weer prooi geworden.

Dubbel programma
Helmond Sport werd eerder dit seizoen in de uitwedstrijd met 1-3 verslagen. Vidigal was destijds twee keer trefzeker. Het treffen maandag is voor Fortuna de tweede wedstrijd dit paasweekend. Vrijdag kreeg Almere klop (1-4). Ook volgende week staat een dubbel programma gepland, dan met twee uitwedstrijden (Go Ahead en RKC) voor de Sittardenaren. Finalemaand april is in volle gang.