Nul punten voor MVV in dramatisch paasweekeinde

Print

Afbeelding: Bas Queadvlieg

MVV heeft op Tweede Paasdag in eigen huis verloren van FC Emmen. De bezoekers uit Drenthe scoorden, terwijl MVV het net niet wist te vinden: 0-1.

Daarmee beleefde de ploeg van Ron Elsen een waardeloos paasweekeinde. Op Goede Vrijdag werd ook al verloren van concurrent FC Den Bosch.

Vijf metertjes
Na 11 minuten spelen was de eerste echte grote kans voor MVV. Een prima voorzet van Alessandro Ciranni kwam aan bij Atilla Yildirim, die goed vrijliep voor het doel. De spits miste echter op vijf metertjes voor het doel. Hij schoot over. Twee minuten later was FC Emmen aan zet.

Een schot van Anco Jansen van buiten de zestien zeilde maar net naast het doel van Michael Verrips. Na 22 minuten spelen kwam MVV en razendsnel uit via Tuur Houben, die goed Joeri Schroijen wist te vinden. Vanuit kansrijke positie kon de vleugelspeler echter niet nauwkeurig genoeg uithalen. Hij schoof bal naast het doel. De spelers van MVV zochten vervolgens onder begeleiding van een fluitconcert de kleedkamer op.

In de 52ste minuut kwam eindelijk een goede voorzet vanaf de linkerkant voor MVV. Joeri Schroijen haalde de achterlijn en gaf de bal prima voor. Yildirim kon net niet met zijn hoofd bij de bal en vervolgens kreeg Dean Koolhof de bal ongelukkig tegen hem aan. Kans verkeken.

Hoekschop
Toch kwam MVV beter voor de dag in de tweede helft. In de 64ste minuut moest Emmen-doelman Dennis Telgenkamp handelend optreden bij een schot van invaller Dogan Golpek, die wat ruimte kreeg door een prima loopactie van Joeri Schroijen. Ook in de daaropvolgende hoekschop was dreiging, maar Koen Kostons, eveneens invaller, kon de bal net niet op het doel krijgen.

FC Emmen liet niet bijster veel zien in die tweede helft. Maar pakweg twintig minuten voor tijd kregen de bezoekers een grote kans. Doelpuntenmaker Cas Peter kon vrij inkoppen op drie meter van het doel. Michael Verrips redde met een katachtige reflex. Tien minuten voor tijd onderscheidde Verrips zich nog een keer, toen Peters alleen op de doelman afging. Verrips snoepte de bal echter van de voet van de Emmen-spits.

Corner
In de blessuretijd kreeg MVV ook nog grote kansen, maar Samy Mmaee kopte tot twee keer niet binnen. De eerste bal ging over, te tweede via  de doelman naast. Bij de daaropvolgende corner ging ook doelman Verrips mee naar voren. Maar hij kwam niet in de buurt van de bal.

Ondanks het verlies tegen Emmen blijft MVV staan op de tiende plaats in de rangschikking.