Meer ruimte voor heemkunde in Geleen

Print
Meer ruimte voor heemkunde in Geleen

Afbeelding: Heemkunde Geleen

Geleen - De Heemkundevereniging Geleen krijgt een al vijf jaar leegstaande ruimte in de voormalige Augustinusschool tijdelijk tot haar beschikking.

De vereniging heeft de gemeente verzocht definitief te mogen verhuizen naar die plek, die drie keer groter is dan de huidige huisvesting.

Verhuizing
Het zou dan gaan om een interne verhuizing. De Heemkundevereniging is al samen met Theater Karroessel ondergebracht in het schoolpand aan de Jupiterstraat.

Een peuterspeelzaal in het pand is vijf jaar geleden gestopt. Die ruimte is sindsdien ongebruikt gebleven. Door een muur door te breken, heeft de Heemkundevereniging nu toegang tot die lege lokalen gekregen, vooralsnog voor het houden van tijdelijke exposities.

Portretten
De eerste tentoonstelling betreft portretten van bekende inwoners van Geleen en wordt in samenwerking met cultuurbedrijf De Domijnen opgezet. Bedoeling is dat deze expositie 21 april opent.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen