Samen Verder in gesprek met Ronduit Open en D66 in Leudal

Print
Samen Verder in gesprek met Ronduit Open en D66 in Leudal

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Haelen - De politieke partij Samen Verder gaat in Leudal de mogelijkheid onderzoeken om te komen tot een nieuwe coalitie met Ronduit Open en D66.

"Partijen hebben in een eerste gespreksronde aangegeven waar hun voorkeur lag en dat levert nu deze optie op", laat Michel Graef, fractievoorzitter van Samen Verder weten. "Na Pasen gaan we de volgende gespreksronde in."

25 zetels
Samen Verder verloor twee zetels bij de gemeenteraadsverkiezingen, maar bleef met 7 raadszetels wel de grootste partij in
Leudal. Ronduit Open verloor een zetel en kwam op 6. D66 wist een zetel te winnen en kwam op 3. De gemeenteraad van Leudal bestaat uit 25 zetels.

Graef: "De optie die we nu gaan onderzoeken is dus voortgekomen uit de eerste gespreksronde, maar onze voorkeur heeft het ook om te komen tot een brede coalitie. Met Ronduit Open hebben we de afgelopen twee jaar goed samengewerkt. Met hen doorgaan brengt ook rust binnen de gemeente met zich mee. D66 is een van de winnaars van de verkiezingen."
Graef kan nog niet aangeven op welke termijn de coalitiebesprekingen  afgerond zouden kunnen zijn.
 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen