Afgebrande zonnestudio in Herkenbosch blijkt aangestoken

Print
Afgebrande zonnestudio in Herkenbosch blijkt aangestoken

Afbeelding: John Peters

Herkenbosch - De brand die in de nacht van zaterdag op zondag ontstond in een zonnestudio in Herkenbosch blijkt te zijn aangestoken. Dat meldt de politie.

De brandweer kreeg rond kwart voor een ’s nachts een melding van een brand bij de zonnestudio aan de Craenberglaan. Bij aankomst bleek ook een tuinhuisje aan de achterzijde van het pand, horende bij een woning aan de Stationsweg, in brand te staan.

De brandweer wist het vuur snel te blussen en wist ook op tijd enkele jerrycans en gasflessen uit de zonnestudio veilig te stellen. Een naastgelegen sportschool liep rookschade op. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor.

Brandversnellend middel
Onderzoek door de politie op zondagochtend wees uit dat er een brandversnellend middel is aangetroffen. Dat duidt erop dat de brand is aangestoken. Wie er verantwoordelijk voor is, wordt door de politie verder onderzocht. Daarvoor werd onder meer een buurtonderzoek opgestart.

De zonnestudio is eigendom van een Duitse ondernemer. Hij kwam zondagochtend poolshoogte nemen, maar wilde weinig kwijt. "We zouden deze week juist open gaan nadat we maanden bezig zijn geweest om de studio in te richten. Dit begrijp ik niet. Dit moet ik eerst even verwerken voordat ik weet hoe het verder gaat."

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen