Ook CDA terzijde geschoven bij coalitieonderhandelingen in Venlo

Print
Ook CDA terzijde geschoven bij coalitieonderhandelingen in Venlo

Afbeelding: De Limburger

Venlo - Het Venlose CDA praat niet langer mee over de vorming van een coalitie. EENLokaal-onderhandelaars Ad Roest en Frans Schatorjé laten weten geen aanknopingspunten meer te zien om het CDA nog bij de onderhandelingen te betrekken.

De reactie van EENLokaal vormt een slotstuk van een paasweekeinde vol politieke onderhandelingen in Venlo. Afgelopen zaterdag kreeg de VVD (sinds 1990 in de coalitie) al te horen niet langer te worden betrokken bij de besprekingen.

Duidelijkheid
Die andere coalitiepartij CDA kreeg wel nog een uitnodiging, maar de partij formuleerde maandagmiddag eerst nog een aantal zaken waarover duidelijkheid moest komen. Zo wilde de partij die net als EENLokaal zeven zetels heeft als gelijkwaardige partner aanschuiven.

Tevens wilde het duidelijkheid over in het verleden gemaakte afspraken over bijvoorbeeld plannen als Fort van Venlo of Museum Van Bommel Van Dam. Daarop liet EENLokaal maandagavond weten dat ook het CDA niet meer hoeft aan te schuiven.

De lokale partij gaat nu naar eigen zeggen voor een progressief akkoord. Dat betekent dat de komende dagen de gesprekken starten met PvdA, SP, GroenLinks en 50Plus. Samen met EENLokaal zijn die partijen goed voor 21 van de 39 raadszetels.

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen