Het Oog van Sint Pieter werd permanente parkeerplaats forensen en studenten

Vanaf vandaag geen vrij parkeren meer transferium Sint Pietersberg

Print
Vanaf vandaag geen vrij parkeren meer transferium Sint Pietersberg

Afbeelding: Laurens Bouvrie

Sinds vandaag kan niet meer gratis worden geparkeerd op de parkeerplaats aan de voet van Chalet Bergrust

De parkeerplaats op de Luikerweg, halverwege de Sint Pietersberg en ook wel het Oog van Sint Pieter genoemd, is sinds vandaag - maandag 2 april - een betaalde parkeerplek. Dat meldt de beheerder van de Facebookpagina van Hondenlosloopgebied Sint Pietersberg. Al langer was bekend dat de gemeente Maastricht de parkeerplaats wilde ontlasten van langparkeerders. Vooral forensen en studenten maken sinds het transferium gereed kwam gretig gebruik van de gratis parkeermogelijkheid. Maar ook dagjesmensen die bekend zijn met deze parkeermogelijkheid zetten graag hun auto op die plek. Van Het Oog van Sint Pieter naar het centrum van Maastricht is amper een kwartier lopen. 

Voor wandelaars al dan niet met een hond wordt het betaald parkeren geen zwaar financieel offer. De eerste twee uur kosten de automobilist twintig eurocent per uur. Daarna kost een uur parkeren 1,40. Voor wie de hele dag in het Sint Pieterse wil blijven en het transferium als parkeerplaats gebruikt kan een dagkaart van zes euro kopen. 

Na 18:00 uur (behalve op koopavonden dan pas na 21:00 uur) kan vrij worden geparkeerd bij Chalet Bergrust. De parkeertarieven gaan dagelijks in om 8:00 uur. Op zondagen is dat 12:00 uur. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen