Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Snijden stapelen, draaien en hallo Vietnam!

Bon Appetit

Meesterchef Paul Bocuse kijkt Carl Gerards vanaf een portret continu op de vingers. Afbeelding: De Limburger/Rein Bollen

Een culinair bouwpakket met tintelfrisse smaken uit de Vietnamese keuken. Simpel en eenvoudig ingrediënten stapelen, zo laat Carl Gerards uit Borgharen zien met deze ‘goi cuon’. Laat de lente maar rollen.

Als Carl Gerards (34) aan het kokkerellen is in zijn keuken, wordt hij altijd op de vingers gekeken. Door niemand minder dan de keizer van de Franse gastronomie, meesterchef Paul Bocuse (die afgelopen januari op 91-jarige leeftijd overleed). Vanuit zijn fotolijst kijkt Bocuse streng mee hoe zijn oud-leerling stapelt met verse ingrediënten voor de Vietnamese lenterolletjes die vandaag op het menu staan. 



Keiharde leerschool

De Aziatische keuken is zeker heel andere koek dan de nouvelle ...