Parkeerplek Amsterdam even duur als compleet huis in Landgraaf

Print
Parkeerplek Amsterdam even duur als compleet huis in Landgraaf

Afbeelding: Funda

Landgraaf - Dat de huizenprijzen in Amsterdam de pan uit rijzen is al langer bekend, maar nu wordt het wel heel bizar. Voor het geld dat je in de hoofdstad moet neertellen voor een parkeerplaats krijg je in Landgraaf een heel huis...

Toegegeven, het gaat wel om een inpandige parkeerplek in het hartje van Amsterdam, om de hoek bij het Rembrandtplein. Voor de lieve som van 89.000 euro is het plekje van jou, al moet je daarnaast wel nog 150 euro per maand aan servicekosten ophoesten.

Hoekhuis
Wie datzelfde bedrag in Limburg te besteden heeft, krijgt heel wat meer voor zijn geld. Zo krijg je in Landgraaf naast een garage ook nog een heel hoekhuis voor 89.000 euro. Met een grote woonkeuken, twee slaapkamers en een ruime bergzolder.

Friesland
Twitteraar Jelmer Visser merkte de prijs voor de parkeergarage op en trok een vergelijking met het Friese dorp Burum, waar je zelfs een vrijstaande woning krijgt voor hetzelfde geld.

Opties
Ook in Limburg heb je echter meerdere opties. Zo krijg je in Heerlen een tussenwoning van 96 m² met drie slaapkamers, kun je in Hoensbroek een half vrijstaande woning met tuin en oprit gaan opknappen en voor 1000 euro meer trek je in een vierkamerappartement in Venlo.