Bonje bij PvdA Weert: bestuur stapt op

Print
Bonje bij PvdA Weert: bestuur stapt op

Afbeelding: De Limburger

Een tegenvallende verkiezingsuitslag en interne strubbelingen. De huidige bestuursleden (op de penningmeester na) van de PvdA in Weert houden het voor gezien.

De ledenvergadering neemt volgende week een besluit of voormalig PvdA-raadslid Mathilde Dominikowski de nieuwe partijvoorzitter wordt. Vier jaar terug behaalde de PvdA drie zetels, deze keer één.

De teleurstellende (persoonlijke) uitslag van de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen heeft enkele PvdA-bestuursleden doen besluiten er een punt achter te zetten.

Strubbelingen
Nettie Huisman vindt het na twaalf jaar voorzitterschap eveneens welletjes. "Zeker de afgelopen vier jaar waren intensief door interne strubbelingen", bekent Huisman. "We hadden het uittreden van ons raadslid Conny Beenders en veel meningsverschillen onderling. Daardoor zijn leden en bestuursleden teleurgesteld en stoppen ze."

Problemen
Of oud-raadslid Malika Zaâboul dat ook doet, weet ze nog niet. Ook zij is teleurgesteld in de PvdA. "Vier jaar lang waren er problemen. Als ik naar mijn hart had geluisterd, had ik eerder bij de partij op moeten stappen, maar ik voelde mij verplicht deze vier jaar vol te maken."

Zaâboul wil in ieder geval doorgaan in de politiek. "Dat is de reden waarom ik geen koninklijke onderscheiding bij mijn afscheid van de raad wilde", zegt ze. "Ik ben nog niet klaar. Maar of ik doorga bij de PvdA of een eigen partij opricht, dat weet ik nog niet.”

Wederopbouw
Volgens Huisman breekt nu een periode aan van wederopbouw. Je kunt als PvdA doorgaan, met hetzelfde gedachtegoed een nieuwe lokale naam kiezen of samengaan met een andere partij, bijvoorbeeld GroenLinks. Een nieuw bestuur zal die keuze moeten maken.

Wat Dominikowski betreft blijft het zeker ‘PvdA Weert’. "We moeten de mouwen opstropen", zegt ze. "Het zal geen gemakkelijke klus worden. Er zijn teleurgestelde leden bij de PvdA, maar we zullen het verleden achter ons moeten laten. Eerst moet er een nieuw bestuur komen met enthousiaste mensen. Met Fanida Kadra hebben we in ieder geval een ervaren raadslid.”

Ondergedoken
Dominikowski en Kadra kennen elkaar goed, omdat ze samen met burgemeester Jos Heijmans een ondergedoken Syrisch gezin anderhalf jaar intensief hebben begeleid.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje