CDA Bergen wil een coalitie met VVD en PK

Print
CDA Bergen wil een coalitie met VVD en PK

Afbeelding: Google Streetview

Bergen stuurt aan op een coalitie van CDA, PK en VVD. Het CDA wil namelijk een zo breed mogelijke coalitie. In deze opzet blijft Kern als enige partij in de oppositie.

Als grootste partij heeft het CDA na de gemeenteraadsverkiezing van 21 maart het initiatief genomen voor een nieuw college van burgemeester en wethouders dat Bergen de komende vier jaar moet gaan runnen.

Logisch
Volgens CDA-onderhandelaar Jacob Knoops is het logisch dat het CDA (6 zetels) de samenwerking zoekt met de partij die gewonnen heeft, de PK (5 zetels nu), en de partij die gelijk gebleven is in zetelaantal; de VVD (2). Kern, die net als de VVD in de oppositie zat de afgelopen jaren, heeft bij de verkiezingen 2 zetels verloren.

Breed
Knoops wil de komende weken werken aan een regeerprogramma van een zo breed mogelijke coalitie, dit om herhaling van de gang van zaken in de gemeenteraad van de afgelopen vier jaren te voorkomen. "We hebben onnodig veel discussies gehad over elkaar. Met een brede coalitie handel je meer in het belang van de burger", aldus Knoops.